Ссылки   Веб Кольцо   СМИ   Туры/Путевки   Аэропорты   Карты   Погода   Слайды   Архив
Links   Web Ring   Media   Travel   Airports   Maps   Weather   Slides   Archive
Връзки   Уеб Ринг   Медии   Пътуване   Летища   Карти   Време   Слайдове    Архив
i
Българските авиокатастрофи
The Bulgarian aircrashes
Назад
Back
i
Назад
Фото: В-к "Струма"
Helicopter Crashes near Bulgarian Village

07.07.2008//17:21 GMT
Bulgaria/ Kyustendil/ Kraynitsi
An agro helicopter
Mi-2 (reg. LZ-MIC) crashed near the southern Bulgarian village of Krainitsi on Monday. The machine fell on a field just a few hundred meters away from the landing spot. The 43-year-old pilot of the helicopter, Svilen Pushev,  has survived the incident and is currently in the hospital "Pirogov" in Sofia with severe lifethreatening traumas. The helicopter is owned by the firm Air Concorde based in V. Turnovo, Bulgaria.
Back
Селскостопански хеликоптер се разби край село Крайници , Кюстендилско

07.07.2008//17:21 по Гринуич
Селскостопански хеликоптер паднал край село Крайници. Пилотът Свилен Пъшев (43) е жив. Първоначално той бил откаран в болница в Дупница, но по-късно е транспортиран в УМБАЛСМ "Пирогов". Той е в тежко общо състояние с политравма - счупено ляво бедро, кръв в корема, счупени четири ребра. Опериран е към 4,20 и е постъпил в централна реанимация. Пилотът е интубиран и е на апаратно дишане. Той е с опасност за живота.
Вертолетът е
Ми-2 с бордови номер LZ-MIC и сериен 526015029, собственост на В. Търновската фирма Air Concorde с президент Ганчо Даскалов.  Инцидентът станал на около 300 метра от летището в житен блок. Селото се намира близо до Сапарева Баня.
Вертолетът бил използван за пръскане на насаждения в землището на селото.
Специалисти от Звеното за разследване на авиационни събития на Министерството на транспорта започнаха оглед на мястото. Основната версия за катастрофата е
свършило гориво. Свилен Пъшев тръгнал от Горна Оряховица и трябвало да дозареди с гориво в село Голяма Брестница, близо до Ябланица. Той разбрал, че повреда в автомобила-цистерна ще го забави и решил да продължи за Дупница без дозареждане. От хеликоптера са източени едва 4 литра гориво.
Назад
i