AircrashConsult

Links   Media   Travel   Airports   Maps   Weather   Slides   Archive

MH370

 

 

 Предварителна информация относно полет MH370 на Малайзия Еърлайнес

 

Полетът на МН370

 

15.03.2014 - Боинг 777-200 с регистрационен номер 9M-MRO и принадлежащ на авиокомпания Malaysia Airlines изпълнявал полет МН370 от Куала Лумпур за Пекин, но връзката с него била загубена в 02:40 ч Малайзийско м. вр. на 08 март т. г., докладват диспечерите от Субанг. На борда му се намирали 239 души, от които 12 членове на екипажа. Пътниците били от 14 националности, като по-голямата част от тях китайци. Със самолета трябвало да пътува и италианецът Луиджи Маралди (27 г.), като се води в списъка на пасажерите, но се е обадил на баща си, че не е успял да се качи на борда, тъй-като му откраднали паспорта. Подобен е случаят и с австриеца Кристиян Козел (30 г.). Малайзийският транспортен министър Х. Хюсеин заяви, че четирима пътници са летели с чужди документи на борда на изчезналия лайнер. Версията за похищение на самолета остава, независимо че на 11-и март Интерпол успя да индентифицира ползвалите крадените паспорти като иранци, опитващи се вероятно да емигрират в западни страни и получат там политическо убежище. Според данни от сателити самолетът е продължил да лети над 6 часа след изключването на транспондера му на борда. Извършени са обиски в домовете на пилотите. В дома на командира на екипажа, Захари Ахмад Шах (53 г.), е открит саморъчно направен летателен симулатор, в който били заложени данните на 5 летища разположени в района на Индийския океан, в това число и на американска военна база. Същият бил ангажиран политически с опозиционната партия, чиито лидер  получил присъда за прояви на хомосексуализъм в деня на изчезването на самолета. Разследващите се опитват да установят дали сред пътниците е имало такъв, който притежава необходимите знания и умения, както и мотив да извърши отвличането. Всъщност версиите варират от шпионско криминале започнало с атака от изтребител участващ във военни учения, отвличане и тероризъм - до техническа неизправност поради пожар на борда, с който екипажът е успял да се справи, но без навигационното оборудване и пр., натровен от дима е загубил ориентация при полета нощем. Положиха се усилия за издирване на следи и останки от самолета главно в Индийския океан, но според австралийските сили отделени за издирването му, със сигурност не е в указания район.

Случаят остава неизяснен за издирвателните екипи, което звучи абсурдно и подозрително...

 

ЦРУ прикрива информация за полет MH370, казва бившия премиер на Малайзия Махатир Мохамад.

 

Почти сигурно доказателство, че Malaysia Airlines MH370 е бил отвлечен: намесата в пилотската кабина е целяла да скрие самолета от радарите

 

Имаме ли факти, които биха били мотив за отвличане на самолета:

 • 20 пътници на борда работели за компанията Freescale Semiconductor в Аустин, Тексас. Друг пътник Чинг Мей Линг работел като инженер за  Flexsys America LP с клон в Пенсилвания, САЩ.

 • Американецът Филип Ууд, 50, на ръководна длъжност в IBM , се завръщал от посещение на семейството си в Тексас за Пекин.

 • На борда в товарния отсек освен няколкото тона манго и леснозапалимите йонно-литиеви батерии е имало и секретен товар, чието съдържание авиокомпанията не разкрива и до днес.

 

Какво още знаем? Пропавший «Боинг» могла погубить противоугонная система Уау!

Според автора на статията фирмата "Боинг" разработила след събитията на 11. 09. 2001 г. "система против отвличане", която е монтирана на последните ѝ изделия, включително на някои самолети Боинг 777. Чрез нея при терористичен акт на борда би могло да се отнеме управлението от екипажа и въздухоплавателното средство да се управлява дистанционно от земята или от въздуха чрез въздушен команден пункт, т. е. превръща се в нещо като безпилотен самолет. Напълно е възможно системата да има опция за изключване на транспондера на самолета, при което той става невидим за повечето радари на гражданската авиация, тъй като те работят основно на активен режим, т.е."запитване от наземната станция - отговор от бордовия предавател на самолета". За военните радари, които работят и на пасивен режим, той става "метка" на екрана и те са длъжни да реагират, ако сметнат, че целта представлява заплаха за повереното им въздушно пространство. МН370 е прелетял по обратния си маршрут прецизно точно над Малайзийско-Тайландската граница  през нощта, което е невъзможно, ако е отказало навигационното му оборудване. Забелязан е от работник на петролодобивна платформа южно от Виетнам, горящ, но цял. Забелязан е и от яхтсменка десетки километри западно от Пукет, Тайланд, която споделя, че встрани и над него имало други самолети. Това обяснява по-нататъшното му скриване по маршрута при отвличането чрез появилата се теория за "самолета-сянка". Този трик се ползва отдавна в различни военни операции или провокации. Военни самолети се прикриват от радарите като летят съвсем близо до граждански самолети, така че изглеждат на екраните като една метка. "Самолет - ВКП" с транспондер не будещ подозрения при прелитане, летящ нпосредствено над Боинга, може да го скрие по такъв начин от отдалечените военни радари.

Знае се, че пом. пилотът Фарик Абдул Хамид (27) опитал да се свърже по мобилния си телефон, когато МН370 се е намирал на 370 км СЗ от Пенанг, Малайзия. Знае се, че петима пътници отказали да пътуват със самолета непосредствено преди излитането му при чекиран багаж и не са открити за разговор от разследващите.

Така, нека си представим Боинг 777, с повреден един двигател, няма да Ви казвам кой, поразен от учебна ракета "въздух-въздух" с намален боен заряд.

Защо е било необходимо на терористите ли? Защото като прибавим аеронавигационния запас, неизчерпаемия запас и икономията на гориво при полета с един двигател, можем да си го откараме с джойстика на такова място, където никой няма да го търси и никой не може да помогне на отвлечените, защото е хакано с терористи!

Кое е това място ли!? Лесно можете да се досетите като имате впредвид, че е летял след изключване на транспондера още около 8 часа, зададете правилните думички за търсене на Гугъл и като ползвате сателитните му снимки. Ако и това не помогне обърнете се към някой шаман! Нали знаете, че група шамани предложиха услугите си на разследващите, но въпреки явната си безпомощност те високомерно отклониха помощта им. Без предразсъдъци духом се свързах с червенокож шаман, който танцувайки около тлеещия огън пред своя вигвам, окичен с орлови пера и дрънкайки със странните си дрънкулки, изпаднал в състояние на дълбок транс промълви:

"Пясъци! Виждам пясъци!" Към него се приближи генерал от ФСБ : "Кандахар ли?" Шаманът поразтвори очи, като да е излязъл от транса за миг с прозрение: "Как пък не! Досега талибаните да са ги освободили напук на похитителите им!"- и продължи с ритмични стъпки около въглените. "Къде са тогава?"- напрегнат, не издържа генералът. "Виждам летище в пустиня, сякаш изоставено....Има и друго летище с малко селище....с кръгове ...."

"Ракетни площадки, знам го, това е в Либия! - възкликна генералът и възбуден изчезна в тъмнината.

За миг се мярна прикрилият се в сянката на старо полуизгнило дърво полковник от ДС и изломоти: "Трябва да е нещо по-просто, базата Диего Гарсия например. На Малдивите са го видели да прелита ниско." Полковникът изчезна също тъй внезапно, както се и появи.

Тук виденията свършват, но затова пък, ако продължите с новинките за Либия, ще Ви направи впечатление изключителната активност на различни терористични групировки месец преди и по време на инцидента. Активност, която принудила "тюлените" да изоставят базите си, което изглежда меко казано трудно обяснимо.

Накрая остава да Ви припомня смс-а получен дни след инцидента от г-н Филип Ууд:

"Бях задържан като пленник от неизвестна военна групировка след като самолетът ми беше отвлечен... Работя за IBM и успях да скрия мобилния си телефон...Бях отделен от другите пътници и ме държат в клетка. Името ми е Филип Ууд. Мисля, че са ме дрогирали също и не мога да мисля ясно."

В ущърб на кого е операцията ли? Оговорът несъмнено е Малайзия и Китай. Защо (?) - можете да се досетите сами.

Разбира се, голяма част от предположенията са хипотеза, но има и редица факти. Ако една хипотеза служи като добро обяснение на почти всички факти, то тя е много близо до истината, а времето рано или късно ще покаже, колко рационална е била.

Тази хипотеза явно не е споделяна само от мен, а е премълчано убеждение на много авиационни специалисти.

Никола Николов

 

Други статии и мнения по темата:

The mystery of MH370 remains more than 5 years later — here are all the theories, dead ends, and unanswered questions...

MH370 'intercepted by FIGHTER JET’ the night it went missing in SHOCKING cover-up claims

FBI: researcher admitted to hacking plane in-flight, causing it to “climb”

Malaysia Flight 370 families to hunt for debris in Africa

MH370: Searchers almost certainly looking in the wrong place, report says

More pieces of missing Malaysian airplane MH370 are identified

The suspected MH370 wing suggests how the missing plane fell into the Indian Ocean

Airplane door found on Rеunion Island

More pieces of missing Malaysian airplane MH370 are identified

Malaysia Airlines Flight 370 Search : New Leads, Technology, And Theories Abound

Near-conclusive evidence that Malaysia Airlines MH370 was hijacked: cockpit tampering deliberately hid plane from radar

MH370: Emirates CEO Tim Clark Criticizes Investigation, Doubts Probable Crash Site

Malaysian MH370 may have been remotely hijacked – Prof Kevin Barrett

Former Proteus Airlines boss Marc Dugain claims MH370 may have been shot down by US military near Diego Garcia

CIA withholding information on flight MH370, says former Malaysian PM Mahathir Mohamad

Malaysia flight's co-pilot tried to make cellphone call-report

Пропавший «Боинг» могла погубить противоугонная система

Първи съдебен иск срещу Малайзия заради изчезналия MH370

17 минути отнело на авиодиспечерите да разберат, че MH370 липсва

 

Passenger List

 

Last name

First name

Nationality

Age

1.         AN

WENLAN

CHN

65

2.         BAO

YUANHUA

CHN

63

3.         BAI

XIAOMO

CAN

37

4.         BIAN

MAOQIN

CHN

67

5.         BIAN

LIANGJING

CHN

27

6.         BIBYNAZLI

MOHDHASSIM

MYS

62

7.         BRODSKII

NIKOLAI

RU

43

8.         BURROWS

RODNEYMR

AUS

59

9.         BURROWS

MARYMRS

AUS

54

10.       CAO

RUI

CHN

32

11.       CHAN

HUANPEENMR

MYS

46

12.       CHE

JUNZHANG

CHN

68

13.       CHEN

JIAN

CHN

58

14.       CHEN

CHANGJUNMR

CHN

35

15.       CHEN

WEI

MYS

43

16.       CHEN

YUNMS

CHN

57

17.       CHEW

KARMOOIMS

MYS

31

18.       CHUANG

HSIULINGMS

TWN

45

19.       CHNG

MEI

MYS

33

20.       CHUSTRAK

OLEG

UKR

45

21.       DAI

SHULING

CHN

58

22.       DAISY

ANNE

MYS

56

23.       DEINEKA

SERGII

UKR

45

24.       DI

JIABIN

CHN

36

25.       DINA

MOHAMEDYUNUSRAMLI

MYS

30

26.       DING

YING

CHN

28

27.       DING

LIJUN

CHN

43

28.       DING

YINGMS

CHN

62

29.       DONG

GUOWEI

CHN

48

30.       DOU

YUNSHANMR

CHN

61

31.       DU

WEN

CHN

50

32.       FENG

DONG

CHN

21

33.       FENG

JIXIN

CHN

70

34.       FU

BAOFENG

CHN

28

35.       GAN

TAO

CHN

44

36.       GAN

FUXIANG

CHN

49

37.       GAO

GE

CHN

27

38.       GU

NAIJUN

AUS

31

39.       GUAN

HUAJINMS

MYS

34

40.       GUAN

WENJIEMR

CHN

35

41.       HAN

JING

CHN

53

42.       HASHIM

NOORIDA

MYS

57

43.       HOU

AIQINMS

CHN

45

44.       HOU

BO

CHN

35

45.       HU

SIWANCHD

CHN

3

46.       HU

XIAONINGMR

CHN

34

47.       HUANG

YIMS

CHN

30

48.       HUANG

TIANHUI

CHN

43

49.       HUE

PUIHENGMR

MYS

66

50.       JIA

PING

CHN

32

51.       JIANG

CUIYUN

CHN

62

52.       JIANG

XUEREN

CHN

62

53.       JIANG

YINGMS

CHN

27

54.       JIAO

WEIWEI

CHN

32

55.       JIAO

WENXUE

CHN

58

56.       JINGHANG

JEE

MYS

41

57.       JU

KUN

CHN

32

58.       KANG

XU

CHN

34

59.       KOH

TIONGMENG

MYS

40

60.       KOLEKAR

CHETANA

IND

55

61.       KOLEKAR

SWANAND

IND

23

62.       KOLEKAR

VINOD

IND

59

63.       KOZEL

CHRISTIAN

AUT

30

64.       LAWTON

CATHERINEMRS

AUS

54

65.       LAWTON

ROBERTMR

AUS

58

66.       LEE

KAHKINMR

MYS

32

67.       LEE

SEWCHUMDM

MYS

55

68.       LI

YANLIN

CHN

29

69.       LI

ZHI

CHN

41

70.       LI

GUOHUI

CHN

56

71.       LI

HONGJING

CHN

20

72.       LI

JIE

CHN

27

73.       LI

MINGZHONG

CHN

69

74.       LI

WENBO

CHN

29

75.       LI

YAN

CHN

31

76.       LI

YUAN

AUS

33

77.       LI

YUCHEN

CHN

27

78.       LI

ZHIJIN

CHN

30

79.       LI

ZHIXIN

CHN

35

80.       LI

LE

CHN

36

81.       LIANG

LUYANGMR

CHN

60

82.       LIANG

XUYANG

CHN

30

83.       LIM

POWCHUAMS

MYS

43

84.       LIN

ANNANMR

CHN

27

85.       LIN

MINGFENG

CHN

34

86.       LIU

FENGYING

CHN

65

87.       LIU

JINPENGMR

CHN

33

88.       LIU

QIANG

CHN

40

89.       LIU

RUSHENG

CHN

76

90.       LIU

SHUNCHAO

CHN

46

91.       LIU

ZHONGFU

CHN

72

92.       LOU

BAOTANG

CHN

79

93.       LU

JIANHUA

CHN

57

94.       LU

XIANCHU

CHN

33

95.       LUI

CHING

CHN

45

96.       LUO

WEI

CHN

29

97.       MA

WENZHI

CHN

57

98.       MA

JUNMR

CHN

33

99.       MAIMAITIJIANG

A

CHN

35

100.     MAO

TUGUI

CHN

72

101.     MARALDI

LUIGI

ITA

37

102.     MARIA

MOHAMEDYUNUSRAMLI

MYS

52

103.     MATRAHIM

NORFADZILLAHMISS

MYS

39

104.     MENG

NICOLECHD

USA

4

105.     MENG

BING

CHN

40

106.     MENG

FANQUAN

CHN

70

107.     MENG

GAOSHENG

CHN

64

108.     MOHDKHAIRULI

SELAMATMR

MYS

29

109.     MOHAMADSOFN

IBRAHIMMR

MYS

33

110.     MUHAMMADRAN

ZAMANIMR

MYS

24

111.     MUSTAFA

SUHAILIMISS

MYS

31

112.     MUKHERJEE

MUKTESH

CAN

42

113.     NG

MAYLIMS

MYS

37

114.     NORLIAKMAR

HAMIDMDM

MYS

33

115.     OUYANG

XIN

CHN

38

116.     PUSPANATHAN

SUBRAMANIAN

MYS

34

117.     RAMLAN

SAFUANMR

MYS

32

118.     SHARMA

CHANDRIKAMS

IND

51

119.     SHI

XIANWEN

CHN

26

120.     SHIRSATH

KRANTI

IND

44

121.     SIM

KENGWEI

MYS

53

122.     SIREGAR

FIRMAN

IDN

25

123.     SONG

FEIFEIMR

CHN

32

124.     SONG

CHUNLINGMS

CHN

60

125.     SONG

KUN

CHN

25

126.     SU

QIANGGUO

CHN

71

127.     SUADAYA

FERRYINDRAMR

IDN

42

128.     SUADAYA

HERRYINDRAMR

IDN

35

129.     SUGIANTO

LOMR

IDN

47

130.     SURTIDAHLIA

MRS

NLD

50

131.     TAN

TEIKHINMR

MYS

32

132.     TAN

AHMENGMR

MYS

46

133.     TAN

WEICHEWMR

MYS

19

134.     TAN

CHONGLING

MYS

48

135.     TAN

SIOH

MYS

42

136.     TANG

XUDONG

CHN

31

137.     TANG

XUEZHUMS

CHN

57

138.     TANURISAM

INDRASURIAMR

IDN

57

139.     TEE

LINKEONGMR

MYS

50

140.     TEOH

KIMLUNMR

MYS

36

141.     TIAN

JUNWEI

CHN

29

142.     TIAN

QINGJUN

CHN

51

143.     TONG

SOONLEEMR

MYS

31

144.     VINNY

CHYNTHYATIOMRS

IDN

47

145.     WAN

HOCKKHOONMR

MYS

42

146.     WANG

SHOUXIAN

CHN

69

147.     WANG

SHU

CHN

61

148.     WANG

XIANJUN

CHN

61

149.     WANG

CHUNHUAMR

CHN

34

150.     WANG

CHUNYONG

CHN

43

151.     WANG

DAN

CHN

54

152.     WANG

HAITAO

CHN

26

153.     WANG

HOUBIN

CHN

28

154.     WANG

LINSHI

CHN

59

155.     WANG

WILLYSURIJANTOMR

IDN

53

156.     WANG

YONGGANGMR

CHN

27

157.     WANG

YONGHUI

CHN

33

158.     WANG

YONGQIANG

CHN

30

159.     WANG

LIJUN

CHN

49

160.     WANG

XIMIN

NZL

50

161.     WANG

RUI

CHN

35

162.     WANG

MOHENG

CHN

2

163.     WATTRELOS

AMBRE

FRA

14

164.     WATTRELOS

HADRIEN

FRA

17

165.     WATTRELOS

LAURENCE

FRA

52

166.     WEEKS

PAULMR

NZL

39

167.     WEN

YONGSHENG

CHN

34

168.     WEN

HAO

CHN

32

169.     WENG

MEI

CHN

39

170.     WONG

SAISANGMR

MYS

53

171.     WOOD

PHILIP

USA

51

172.     XIE

LIPING

CHN

51

173.     XIN

XIXIMS

CHN

32

174.     XING

FENGTAO

CHN

36

175.     XING

QIAO

CHN

27

176.     XIONG

DEMING

CHN

63

177.     XU

CHUANE

CHN

57

178.     YA

NA

CHN

26

179.     YAN

LINGMR

CHN

29

180.     YAN

PENG

CHN

29

181.     YAN

XIAO

CHN

27

182.     YANG

LI

CHN

35

183.     YANG

AILINGMS

CHN

60

184.     YANG

JIABAO

CHN

26

185.     YANG

MEIHUA

CHN

65

186.     YANG

QINGYUANMR

CHN

57

187.     YANG

XIAOMINGMS

CHN

59

188.     YAO

JIANFENG

CHN

70

189.     YAO

LIFEI

CHN

31

190.     YAP

CHEEMENGMR

MYS

39

191.     YIN

BOYAN

CHN

33

192.     YIN

YUEWANG

CHN

21

193.     YUAN

JIN

CHN

63

194.     YUE

GUIJUMS

CHN

51

195.     YUE

WENCHAO

CHN

26

196.     YUSOP

MUZIMR

MYS

50

197.     ZANG

LINGDI

CHN

58

198.     ZHANG

CHI

CHN

58

199.     ZHANG

LIQIN

CHN

43

200.     ZHANG

QIMS

CHN

31

201.     ZHANG

YAN

CHN

45

202.     ZHANG

HUAMR

CHN

43

203.     ZHANG

LIJUANMS

CHN

61

204.     ZHANG

NAMS

CHN

34

205.     ZHANG

SIMING

CHN

71

206.     ZHANG

XIAOLEIMS

CHN

32

207.     ZHANG

HUALIAN

CHN

42

208.     ZHANG

JIANWU

CHN

31

209.     ZHANG

JINQUAN

CHN

72

210.     ZHANG

MENG

CHN

29

211.     ZHANG

XUEWENMR

CHN

61

212.     ZHANG

YAN

CHN

36

213.     ZHANG

YAN

USA

2

214.     ZHANG

YANHUI

CHN

44

215.     ZHANG

ZHONGHAI

CHN

43

216.     ZHANG

SHAOHUA

CHN

32

217.     ZHAO

GANGMR

CHN

46

218.     ZHAO

QIWEIMR

CHN

37

219.     ZHAO

YINGXINCHD

CHN

3

220.     ZHAO

PENG

CHN

25

221.     ZHAO

YAN

FRA

18

222.     ZHAO

ZHAOFANG

CHN

73

223.     ZHENG

RUIXIAN

CHN

42

224.     ZHOU

FENG

CHN

56

225.     ZHOU

JINLING

CHN

61

226.     ZHOU

SHIJIE

CHN

64

227.     ZHU  

JUNYAN

CHN

41

Crew List

 

Name

Nationality

 
 1. ZAHARIE BIN AHMAD SHAH (TECH CREW)

Malaysian

 

 1. FARIQ BIN AB HAMID (TECH CREW)

Malaysian

 

 1. PATRICK FRANCIS GOMES

Malaysian

 

 1. ANDREW NARI

Malaysian

 

 1. GOH SOCK LAY

Malaysian

 

 1. TAN SER KUIN

Malaysian

 

 1. WAN SWAID BIN WAN ISMAIL

Malaysian

 

 1. JUNAIDI BIN MOHD KASSIM

Malaysian

 

 1. MOHD HAZRIN BIN MOHAMED HASNAN

Malaysian

 

 1. NG YAR CHIEN

Malaysian

 

 1. FOONG WAI YUENG

Malaysian

 

 1. TAN SIZE HIANG

Malaysian

 

 

Връзки   Медии   Пътуване   Летища   Карти   Време   Слайдове    Архив
Ссылки   СМИ   Туры/Путевки   Аэропорты   Карты   Погода   Слайды   Архив
Links   Media   Travel   Airports   Maps   Weather   Slides   Archive07.03.2014 - AircrashConsult