Links   Web Ring   Media   Travel   Airports   Maps   Weather   Slides   Archive

 

 

 

Statistics of the aircrashes in 2014

 

Статистика на авиокатастрофите през 2014

 

За периода от 2004 г. насам 2014 г. се явява рекордна по брой на загиналите в авиационни катастрофи - над 2524 души.

Месец юли през 2014 пък постави рекорд по брой на загиналите в авиационни катастрофи за месец в разглеждания период (над 626 души). Броят на ранените в авиационни инциденти макар и висок остава сравним с тези от последните 6 години, но броят на въздухоплавателните средства участвали в авиационни произшествия отстъпва само на този от 2012 г. и е доста по-висок от отчетените през останалите предходни години. Броят на отвличанията са в горната граница на подобни случаи през годините от периода.

Така калкулираната статистика определя 2014 г. като кошмарна за въздухоплаването особено на фона на сравнително спокойната 2013.

Инцидентите при излитане, подход и кацане бяха изместени по гибелност от тези при полет по маршрута предизвикани от лоши метеорологични условия или неочаквано външно въздействие. Това си е изключение от правилото за периода.

Някой двуличен "бог" като че ли реши да ни покаже през изминалата година, колко крехка е системата по безопасността на полетите и колко много има да се направи още в това отношение.

За проявяващите интерес към авиационната астрология и задаващи въпроса "кои от попадналите в инцидент при полет оцеляват", ще отговоря, че зависи от тежестта на инцидента и имат някакъв шанс най-вече тези, които притежават в хороскопа си ярко изразен Алкокоден (Ангел-хранител) подкрепящ Хилега.

Накрая нека си пожелаем по-спокойна и щастлива да е 2015 година, както за въздухоплането, така и в личен план!

Пазете се и бъдете здрави!

Никола Николов

  

Връзки   Уеб Ринг   Медии   Пътуване   Летища   Карти   Време   Слайдове    Архив
Ссылки   Веб Кольцо   СМИ   Туры/Путевки   Аэропорты   Карты   Погода   Слайды   Архив
Links   Web Ring   Media   Travel   Airports   Maps   Weather   Slides   Archive2014 - AircrashConsult