Site search Web search
  
powered by FreeFind
AircrashConsult

   

Триумф на лобизма

В Пловдив представиха изтребителят Ф-16 Блок 70

Срокът за доставка - 36 месеца след подписване на договора?

F-16 ли (?), кацна и не мръдна, мръсно му било летището!

Самолет отхвърлен отдавна дори от американските ВВС!

Морбили || Ваксините му

 
Опрощаването на дълговете на вероизповеданията е тежък прецедент
Президентът наложи вето върху Закона за личните данни
Президентът Радев разпространи позиция за ситуацията във Венецуела
Радев за новите изтребители: Това е троен удар
Президентът наложи вето върху ареста за 48 часа без уведомление
Президентът Радев сезира Конституционния съд за текстове от държавния бюджет
Президентът сезира Конституционния съд за ЗКПО
Президентът наложи вето върху промени в Закона за държавната собственост
Честваме 171 години от рождението на Христо Ботев
Разказ на очевидец: Оцелял четник, на години вече, посетил гроба на войводата си за да го почете.
На колене, стискайки калпака си в ръце, опечален мълвял: "Ботьо, Ботьоо, каква я мислехме, а каква стана!"  Думите му отекват и днес чрез случващото се с бойната ни авиация. Ето Ви един
стар материал кошмарно актуален в наши дни: Война за комисионните от „Ф-16”, „Юрофайтер” или..

Депутатите от "Воля" се върнаха в парламента, ден след като напуснаха
Сметната палата с остри критики към Министерството на културата
В. Славов: изпитвам срам и гняв и си задавам въпроса къде е правовата държава?
БСП напуска парламента, чашата преля
Мая Манолова: Отнемат правото на българите да гласуват за личности
AБРО не одобрява ЗИД на ЗЗЛД
Всичко ни е наред, та оправихме и Венецуела
Сделката за Ф-16V е в нарушение на приетата от парламента рамка
Йончева е била заплашвана, като всички несъгласни с правителството
Предлаганият на България изтребител F-16 съществува само на хартия
Цветанов с поредната фалшива новина и вдигане на данъците
Каква част от машините на ВВС са изправни?
Губим въздушния си суверенитет - отговорността е на ГЕРБ и правителството!
Най-големият музеен обир
Авиатори: Авиационната мощ на страната е сведена до критично ниско ниво
Протест срещу бедственото положение на военната авиация
Радев: Лобистите постигнаха своето за изтребителите
 

ASTROLOGY

Първият ХИМН на българския летец

Нашата филмова музика

 

Самолет със 157 души от 35 страни се разби в Етиопия

14 загинали при самолетна катастрофа в Колумбия

Пътнически самолет се разби в Индонезия, 189 загинали

Напрежение между Русия и Израел заради сваления руски самолет, 15 загинаха

Самолет се разби в Южен Судан, 17 са загинали, има и пострадали европейци

Самолет със 164 пътници в Русия излезе от пистата, има ранени

   

Боинг се разби в Иран, 15 загиналиБоинг се разби в Иран,

15 загинали
 

14.01.2019/ 08:30 м. вр.
Иран/ Кередж/ 40 км западно

от Техеран/ летище Фатх

  

Транспортен Boeing 707-3J9C (EP-CPP) на авиокомпанията Saha Air изпълнявал военен полет за доставка на храни от Бишкек, Киргизия до международното летище Паям в Иран, но вместо да се приземи планово на полоса 30 на Паям, извършил кацане на полоса 31L на летище Фатх, при което излязъл от полосата и се врязъл в жилищна сграда. Самолетът се запалил. От намиращите се на борда 16 души, 15 загинали, а бордния инженер спасителите открили ранен, но жив. Няма пострадали на земята. Предполага се, че катастрофата е в резултат на пилотска грешка породена от лошото време в района при кацането. Двете полоси, тази на летище Паям (3659 м) и на Фатх (1300 м) са успоредни и на отстояние приблизително 10,4 км една от друга.

 

  

20.12.2018/ около 10:00 м. вр.
ДР Конго/ 35 км от летище Н'Джили - Киншаса/ Лукунга Мпута
Товарен самолет Антонов 26В (9S-AGB – msn 13402) на авиокомпанията Gomair изпълнявал полет от Тчикапа за Киншаса за превоз на електорални материали, но при захода си за кацане изчезнал от дисплея на радара на летище Н'Джили. Валяло дъжд и видимостта била слаба. Не бил изпратен екип за издирване и спасяване. Местни открили останките му едва след 24 часа. Открили телата на 8 души, от които 3-ма чернокожи. Установено е, че сред тях са трима руснаци и поне двама конгоанци.
 

Момче оцеля при самолетна катастрофа в Индонезия, загинаха 8

  

Момче оцеля при самолетна катастрофа в Индонезия, загинаха 811.08.2018/ 05:20 UTC
Индонезия/ Папуа/ планината Манук/ Оксибил
 

Списък на екипажа и пътниците

На 11.08. 2018, самолет PAC 750X с регистрационни знаци PK-HVQ на авиокомпанията Dimonim Air изпълнил полет от Тана Мера за Оксибил. С наличното навигационно оборудване на борда не се препоръчват полети по прибори и инструментален заход за кацане.
През този ден метеорологичните условия били или на границата или под минимума за изпълнение на визуален полет.
Понеже няколко други самолети изпълнили успешно маршрута, то пилотът на PK-HVQ също се решил да излети за Оксибил като поддържа круизна височина от 2133 м. На борда били пилотът, наблюдаващият пилот, 7 пътници и 386 кг гориво гарантиращо двучасов полет. Според манифеста на полета общото тегло на пътниците и багажа им било 473 kg.
В 14:11 м.вр. пилотът влиза в контакт с Кулата в Оксибил и се информира относно метеорологичната обстановка около и над летището, които са вятър на 110° с пориви 4.5 м/сек, видимост 1 - 2 km, с долна граница на облачността над летището около 1430 м.
В 14:14 м. вр. пилотът информира диспечера, че се намира над GPS контролна точка OKSX, която е въведена допълнително за подход от Dimonim Air и явно отсъства в схемата на диспечера. Според схемата за подход в района на тази точка изискуемата безопасна височина е 2743 м. Не знаем дали пилотът се е съобразил с това изискване. Летище Оксибил се намира в котловина на висока планинска верига. Не знаем и какви са възможностите на диспечера да следи позицията и движението на борда.
В 14:16 м.вр., диспечерът изисква потвърждение, че пилотът поддържа височина на полета 2133 м, инструктира го да продължи така до откриване визуално на писта 11 и да го информира, когато я забележи.
В 14:19 м. вр., проследяващата система на Dimonim Air записва за последно позицията на самолета на около 5.5 км СИ от Оксибил, на височина 2046 м и пр. След няколкократните повиквания и проверки от диспечера е стартирана процедура по издирване и спасяване.
На 12.08.2018, в 08:12 м. вр., отломките на самолета са открити на около 7 км СИ от Оксибил на височина от 2042 м.
От деветимата на борда загиват 8, оцелява единствено 12-годишно момче. С мозъчно сътресение и счупена ръка то е доставено за лечение в болница. Според разположението на телата спрямо останките на самолета, момчето вероятно е седяло в задната част на салона. Въздухоплавателното средство не е оборудвано с бордови самописци.
Комисията за разследване на произшествието продължава своята работа по изясняване на причините довели до катастрофата.
• В предварителния си доклад препоръчва на авиокомпанията Dimonim Air да не допуска за в бъдеще полети при метеорологична обстановка под установения минимум.
• На DGCA (Главната дирекция на гражданската авиация) препоръчва да публикува инструкция и схеми за визуален подход към летищата в Папуа, Индонезия.

 

Служител отвлече самолет от летище в Сиатъл

 

Служител отвлече самолет от летище в Сиатъл10.08.2018/ 20:46 м. време
САЩ/ щат Вашингтон/ област Пиърс/ остров Кетрон
 
Полетите от международното летище „Сиатъл - Такома” във Вашингтон са временно спрени, след като пътнически самолет de Havilland Canada DHC-8-402Q Dash 8 с регистрационни знаци N449QX на Horizon Air излита без позволение. Оказва се, че на борда му е летищният работник Ричард Ръсел на 28 години. Същият оперирал със самолетообслужващата техника за теглене на самолетите на мястото им за паркиране. Няма данни да е получавал летателна подготовка, освен че поради функционалните си задължения е имал достъп до кабината на самолета и е бил запознат с последователността от дейности за запускане на двигателите му. Знае се, че се е интересувал в интернет от материали свързани с пилотирането му. Федералното бюро за разследване на САЩ не открива в обстоятелствата около събитието замесени други лица, религиозни или идеологически подбуди, освен лична неудовлетвореност и желание за самоубийство. Очевидци и експерти са удивени от фигурите на сложния пилотаж изпълнени при полета. Вдигнати са изтребители F-15 да го съпровождат. Забелязъл ги, Ричард казва на диспечера от кулата, че не иска да нарани никого.
Молят го да завие наляво и обещават да му помогнат да приземи самолета безопасно, а той показва чувството си за хумор:
„Това е вероятно като доживотен затвор, мисля за момче като мен!..Мислите ли, че ако успея да го приземя, авиокомпанията ще ме назначи за летец!?”
Ричард се извинява и иска прошка от близките си и всички ония, които ги е грижа за него, заради това което прави. Споделя, че е сломен, с разбит живот.
„Хей, искам координатите на онази орка, нали я знаете, майката орка с бебето, бих искал да го видя това момче!”.
Самолетът е насочен преднамерено към остров Кетрон, където се разбива и е обхванат от пламъци. Почти едночасовият полет на Ричард Ръсел (от 19:33 до 20:46 м. вр.) приключва по заник Слънце, а с него и животът на един изпълнен със заложби младеж.

Наистина жалко!

 

В Аляска се разби самолет с полски туристи, загинаха 5-има

  

В Аляска се разби самолет с полски туристи, загинаха 5-има04.08.2018/ 17:53 AKD

САЩ/ Аляска/ Национален парк Денали/ Гръмотевичната планина

  

Самолет De Havilland DHC-2 (N323KT) на авиокомпанията К2 Aviation изпълняващ едночасов развлекателен полет с 4-ма поляци и пилот на борда се разбил привечер в Гръмотевичната планина, на стръмен заснежен склон на надморска височина 3328 м. в Национален парк Денали, Аляска, САЩ.

Към 18:00 ч пилотът на самолета Craig Layson успява да се свърже по сателитния телефон с колегите си от авиокомпанията. Обяснява, че са претърпели катастрофа и има ранени сред туристите. Разговорът продължава няколко минути. При сблъсъка на самолета със земята автоматично се задейства и предавателят на борда за локализирането му при извънредна ситуация (ELT - emergency locator transmitter) излъчващ на 406 Мхц. Сигналът му е приет от Координационния център за спасителни операции (RCC) на територията на Аляска и е задействана операция по спасяване. В нея взимат участие Националната паркова служба (NPS) с вертолет и 3-членен екипаж от пилот и двама спасители, авиокомпанията К2 Aviation с техен самолет за подпомагане откриването на мястото на произшествието, Въздушната национална гвардия с три ескадрили специализирани в спасителните операции и пр., но поради ниската облачност в района и настъпващата тъмнина не успяват да открият мястото. Пилотът успява да се свърже втори път към 19:00 ч м. вр. и докладва, че вероятно двама от туристите са починали, но останалите макар и ранени, са живи, а той е заклещен в останките на самолета. Последният му опит за връзка с наземните служби е в 20:35 ч., но неуспешен.

NPS успява да открие мястото на катастрофата едва на 06 август сутринта и със спасител привързан към зависналия вертолет то е огледано за около 4-5 минути поради бързо променящата се метеорологична обстановка, като са открити четири тела. Петото тяло не е намерено, но също е нямало следи от придвижване по снежната покривка. Открито е на 10 август при нов оглед на мястото от служители на NPS.

Поради това, че мястото е покрито със сняг и се намира на стръмен склон на голяма височина с опасност от лавини, оценяйки риска при опит за отнасяне на телата и останките служителите на NPS рещават да не предприемат действия, които могат да доведат до нови инциденти. Подкрепени са в решението им от експертите на National Transportation Safety Board (NTSB). По молба на Генералното консулство на Полша в Лос Анджелис имената на полските туристи не са публикувани. Отломките на самолета и телата на загиналите са оставени на мястото на катастрофата за неопределено време.

 

 

Юнкерс се разби в швейцарските Алпи, загинаха 20

Юнкерс се разби в швейцарските Алпи, 20 загинаха4.08.2018/ 15:00 UTC
Швейцария/ швейцарски Алпи/ кантон Гриссонс/

западната част на планината Piz Segnas/ Флимс

  

Самолет от Втората световна война Юнкерс JU-52 (HB-HOT) използван за полети с туристи от авиокомпанията JU-Air катастрофира в западната част на планината Piz Segnas, кантон Гриссонс, в швейцарските Алпи.

Всичките 20 души на борда са загинали. Сред тях са трима австрийци и 17 швейцарци, 11 мъже и 9 жени, на възраст между 41 и 84 години. Самолетът е с три двигателя и се счита за надежден. Разбилият се JU-52 преминал техническа проверка през юли 2018. В него не са предвидени бордови самописци. Екипажът не е подавал сигнал за проблеми по време на полета. Явно разследването на прочините за катастрофата няма да е лесно. Очевидец споделя, че преди катастрофата самолетът завил на 180º в южна посока, след което загубил височина и почти вертикално се разбил в планината на около 2500 м надморска височина. Екипажът е изключително опитен, с впечатляващ летателен стаж и възраст между 62 и 66 години. Разследването не е открило по останките от самолета признаци на повреда, която би могла да причини катастрофата. Федералният офис на гражданската авиация (FOCA en; BAZL de) разрешава на JU-Air да възобнови дейността си от 17.08.2018, но с редица допълнителни изисквания, между които да се оборудват наличните два юнкерса с висотомери, скоростомери и GPS навигатори, както и с регистратори записващи данните от полетите; да се спазват изрично минимумите на полета по височина над населени и извън населени места, а също и в планински райони препоръчани от ICAO; пътниците да бъдат с колани и да не посещават пилотската кабина по време на полета; относно подготовката на екипажа и др.

След публикуването на междинния доклад от разследването от 21.11.2018 са прекратени сертификатите за летателна годност на останалите два юнкерса HB-HOP и HB-HOS до следващо нареждане, като от авиокомпанията се надяват те да бъдат възобновеени през пролетта на 2019, а през този период самолетите ще преминат щателна проверка за корозия и технически неизправности, както и необходимите регламентни дейности за да се гарантира по-нататъшната им летателна надеждност.

  

28.08.2018 - PZL-Mielec An-2 (LZ-1409) скъса далекопровод в Монтанско

24.08.2018/ 16:08 UTC - Cirrus SR22-G3 се разби в Балчик, пилотът загина

22.08.2018/ 16:00 UTC - Piper PA-44-180 (LZ-BCW) катастрофира край Шумен

21.08.2018/ 15:25 UTC - Кугър скъса жици на електропровод край Септември

06.07.2018 - Селскостопански самолет се преобърна в оризище край Пловдив

11.06.2018 - Разби се вертолет Ми-17 на българските ВВС, двама загинали и ранен

14.03.2018 - Българска стюардеса почина, след като падна от самолет в Уганда

30.06.2017/ 07:10 UTC - Птица намачка Еърбъс над Бургас

09.06.2017 - Военен хеликоптер падна в Черно море, командирът загина

13.05.2017/ 08:30 UTC - Свръхлек самолет се преобърна в нива край Маноле, двама леко ранени

     

Малайзийски самолет, полет МН17, свален с ракета източно от Донецк Предварителна информация относно полет MH370

 

 

Късометражно кино

на видеоканала:
AircrashConsult

"Мистериите на Балкана"

Айтос, Тримата братя и Казаните

Пробитият камък край Бероново

Беклемето

Карандила

Ичмята

"Халката" - магия за живот

Доброванските гъби

"Марагидик" - озарената

Априлци, БЪЛГАРИЯ

"Средна гора"

Старосел

Бакаджик


"Зайчи връх" - предсказанието

"Странджански мистерии"


Деултум – Дебелт

Бакарлъка -
светилище на Амун-Ра


Беглик Таш -
светилище на Тот


Нестинарите


Марина река

"Русин камък" -
светилище на Сах и Сопдет


"Крокодилите"
- Светилището на Собек


"Мишкова нива" -
Храмът на Михос


"Гробницата на Баст"

 
Малко Търново

"Родопски  мистерии"
Ново!
Девин, България

 

Велинград

Други филми:

Ново!

Пепелянка

 

Стайко Стайков на 85 с юбилейна изложба
 

Панагюрище, БЪЛГАРИЯ

Непал с Иван Мутафов

Трявна, БЪЛГАРИЯ

Подобрена версия!

27.06 1877 - Помни този ден

Свищовско тракийско съкровище

Пълното Лунно затъмнение
на 10  декември


Копривщица - град музей

БИАФ-2011

Рогозенско и
Вълчитрънско съкровища


Съкровищата
на древна Тракия


Стефан Живков на 90

  

Орел на Дунава - 2018

Свищовски лозници -

2014, 2015, 2016
Ново!
Фестивал на пясъчните
фигури - Бургас - 2018

 

Ил-76ТД (RA-76840)

 

 

Последните най-големи авиокатастрофи

 

18.05.2018/ 16:08 GMT
Куба/ Хавана/ международно летище Хосе Марти

Боинг 737 се разби при излитане край Хавана, Куба

  

11.04.2018/ 06:50 UTC
Алжир/ Буфарик

Авиокатастрофа в Алжир отне живота на 257 души

  
Боинг 737 се разби при излитане край Хавана, Куба
Фотоалбум

Algeria plane crash, 257 killed
Фотоалбум

Ежедневна информация

за авиационните

катастрофи през

2018/ 2017/ 2016

Януари
Февруари
Март
Април
Май
Юни

Юли
Август
Септември
Октомври
Ноември
Dекември

Затъмнения -

земетресения

Вулкани Валутни графики Видео

Статистика на авиокатастрофите

Услуги - ахати, масажи

2004   2005   2006   2007
2008  2009   2010   2011
2012  
2013  2014   2015

Новини:

Полицията издирва 13-годишно дете

България ограничава въздушното си пространство за Боинг 737 Макс 8

Четиринадесет държави забраниха кацането и излитането на "Боинг 737 Макс 8"

Семейство платило винетка три пъти, не получило нито една

3,4 по Рихтер в Черно море, кучето на съседите избяга

Медведев: „Турски поток” ще мине през България само след гаранции от ЕК

Путин извади Русия от ракетния договор със САЩ

Джамбазки изпрати отворено писмо до премиера заради промените в Изборния кодекс

Румен Петков: Надявам се Каракачанов да е първият и последен министър, който купува бойна техника, за да бъде унищожавана

Само български граждани могат да получат специална военна подготовка

Румъния предложи промени, които ще спънат руските газопроводи в ЕС

Заради несъгласие на САЩ: Израел няма да продаде F-16 на Хърватия

Кристалина Георгиева оглавява Световната банка

Нападнаха Тръмп: Изтеглянето на САЩ от Сирия е победа за ДАЕШ, Иран и Турция

Косово създаде армия, какво значи това

Важно за шофьорите: Всичко за електронната винетка

Парламентът прие промени в Закона за противодействие на корупцията

Майката на Иванчева: Дъщеря ми знаеше, че ще я „сготвят”

Военен хеликоптер се разби между блокове в Истанбул

Радев: Пътно-транспортните скандали, в които се въвлича семейството ми, няма да са индулгенция за безобразията на управляващите

„Рибният буквар”: Историята на първия български учебник

Новата политика за багажа на Ryanair: подводни камъни

Собственикът на ФК "Лестър" загина при инцидент с вертолет във въздуха

Проговори годеницата на убития саудитски журналист Джамал Хашоги

Историческа вечер - Македония окончателно промени името си

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Самолет падна върху хора в Германия, има жертви (видео)

Картина се самоунищожи, след като беше продадена

Български снайперист с уникален изстрел по време на състезание на НАТО

Край на пломбите, лекарство ще възстановява зъбите

Хеликоптер падна в морето край Истанбул

Хакер разкрива какво трябва да спрете да правите онлайн

Двама души загинаха във Френските Алпи при катастрофа с безмоторен самолет

Нови банкови такси от днес

Питбули разкъсаха собственика си и раниха друг мъж

КЗК забрани "Инерком" да купи ЧЕЗ

Полицията издирва 16-годишно момиче, в неизвестност от дни

Лондон обяви правилата за чужденците на Острова след Brexit

Лекомоторен самолет падна в Русия, пилотите загинаха

Софтуер следи дали новият собственик е пререгистрирал колата до 2 месеца след покупка

Парламентът реши: България купува изтребители и танкове - престъпно забавена модернизация от ГЕРБ

Край на сагата с „Еърбъс“, България ще получи „Дофин“

ОЦЕЛЕЛИ ПО ЧУДО: Самолет се разцепи при кацане (ВИДЕО+СНИМКИ)

Десетки невинни българи са заплашени от тежки присъди в Гърция - правителството ни нехае!

Куче нахапа дете в двора на детска градина - отговорността е на кметовете от ДПС и правителството!

САЩ възстановяват своя Втори флот - знак за какво е това?

Двама руски пилоти загинаха при авария на изтребител Су-30 над Средиземно море

„Амнести“: Смразяващ климат на страх в Турция

Столтенберг: Напрежението между Гърция и Турция не е проблем на НАТО

Гърция и Русия подписаха споразумение за военна техника

Ще се увеличи ли броят на хората, застрашени от екстрадиране?

Ротвайлер нахапа дете в София

МВнР на Русия: Лондон да докаже, че службите ѝ не са отровили Скрипал

Путин и Ердоган ще стартират строежа на първата турска АЕЦ

От днес KAT въвежда нови, по-строги правила за шофьорите

Пилотът, обвиняван от Русия за MH17, „се самоуби”

Конфликт: гръцката авиация прехвана турски CN-235

Жестока експлоатация на българки в сърцето на Европа

Йълдъръм: „Османски шамар“ означава война

Силно земетресение в Мексико, двама загинаха в хеликоптер, изследващ щетите

Сирия свали израелски Ф-16

Финландия купи ракети от САЩ, Русия сложи „Искандер” до Полша

Свързана с Ал-Кайда групировка пое отговорност за сваления руски щурмовик

450 жертви и ранени при турската операция в Сирия

Защо Пентагонът не е доволен от F-35?

Хеликоптер се разби в телевизионна кула, четирима загинаха

Турция е агресивен съсед, оплака се Ципрас в Давос

Най-добрите специални части на света

Русия ще има изтребител 5-то поколение до 3 години

КНСБ: Жестока експлоатация на българи в Германия

НА КОСЪМ ОТ ТРАГЕДИЯ: Пътнически самолет спря на метри от Черно море

Хазната ни опрощава до 500 лв. от данъка, ако се откажем от кеша

Предсказанието на Ванга за 2018 г., което обърка учените

"Гардиън": Облак от корупция в България

Нови правила за регистрация на колите

Руска салата и "снежанка" са пълни с вредна химия

Предсказанията на Нострадамус за 2018 година

От 2018 г. се орязва още едно обезщетение за безработица

По-скъпа вода в 14 области

Кога и как наемодателят може да увеличи наема

10 000 евро струва преминаването на българо-турската граница

Тройна глоба за скрити условия в договора за пътуване

Българското месо е пълно с антибиотици

Нова смъртоносна дрога навлиза у нас

Бизнесмен от Велико Търново си купи изтребител

Руски Су-24 се е разбил при излитане на писта в Сирия

Обвинения за българката Мира Яшар, арестувана в Турция

Самолет се разби край Москва, има жертви

Бивш пожарникар разкри последните думи на принцеса Даяна

Пет уловки след отпадането на роуминга

БНБ одобри сделката за ОББ

Как се продава български автомобил в чужбина

Упоявали възрастни хора в хоспис, за да взимат имотите им

Ветово - градът на телефонните измамници (ВИДЕО)

Проф. Веселин Пейчев е издирван с жълта бюлетина

За 10 години държавният дълг е пораснал със 160%

Ядрени инциденти, по-тежки от Чернобил

Подаваме данъчни декларации само електронно

25-годишно момиче е в неизвестност вече трети ден

Двама обвинени за атентата в Сарафово, Интерпол ги издирва

Неизправност довела до катастрофа на самолет на "Air Asia"

Ще сглобяваме самолети у нас

Издирват 17-годишната София, момичето изчезнало след парти на „Градина”

Бум на рак в Сърбия заради бомбардировките на НАТО през 1999-а

Издирват млада жена

И тройният убиец Хюриет избяга под носа на Темида

58-годишна жена от Сливен е в неизвестност повече от месец

Издирват 44-годишна жена от Бургас

Издирва се 30-годишна жена от Добрич

Полицията издирва 18-месечната Мария Стефанова

19-годишна от Лом изчезна вчера в София

Полицията издирва 18-годишно момиче от София

  

  Спорт:

  

Отдих:

Къща за гости "При Мишо", Велчево, Ловешко
Бузовград
- Мегалитът,  Фотоалбум, Видео
Орелът на Дунава Фотоалбум - 08; 10; 11, 12, 13, 14, 15, 16, 2017
Манастир "
Св. Св Петър и Павел" - Свищов
Пясъчни фигури - Бургас

Изложба посветена на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.

Откриха най-древния непокътнат кораб в света на дъното на Черно море

Библейско чудо се оказва едно от първите документирани затъмнения

Съкровището от Надсентмиклош за първи път в София

Идентифицираха нов континент на Земята (СНИМКИ)

Непознатите поверия за Свети Никола

Вотиви - малките оброчни фигурки открити из цяла България

Откриха легендарен потънал кораб

Откриха българска принцеса, вградена в църква

Утробата на траките

Златна жрица край Свещари

Египтяните са балсамирали мъртвите още преди времето на фараоните

Египтяните са правели операции преди 3000 години

Артефакт разкрива значимостта на Порос в ранното християнство по Южното Черноморие

Хипатия - една изключителна жена учен, убита брутално заради вярата си

  

АВИАЦИОННА АСТРОЛОГИЯ - статии, теория

АВИАЦИОННА АСТРОЛОГИЯ   I   Резюме
ПРОГНОЗИРАНЕ НА АВИАЦИОННИТЕ КАТАСТРОФИ   I   Резюме
МЕТОДИКА ЗА ПРОГНОЗИРАНЕ НА АВИОКАТАСТРОФИТЕ ПРИ СУБЕКТА НА ПОЛЕТА (резюме)
ПРОГНОЗИРАНЕ НА АВИОКАТАСТРОФИТЕ ПРИ ОБЕКТА НА ПОЛЕТА (резюме)

  

Отзиви:

В броя си от февруари-март 2008 г. списанието "Български воин" помести обширен материал отразяващ интереса и добрите намерения на този сайт насочени към безопасността на полетите и превенцията на авиокатастрофите. Сърдечно благодаря на главния редактор на сп. "Български воин" г-н Калин Донков, на неговия екип и на авторката на този чудесен материал за вниманието и сериозния подход към новаторските идеи и нелеката работа при поддържането на този сайт!


ПРЕПОРЪЧВАМ ПОЛЕТЪТ ДА СЕ ОТЛОЖИ...

Безопасността на полетите е актуална тема в авиацията още от времето на братя Райт и зората на самолетостроенето. В случая не става въпрос само за загуба на скъпоструваща техника, а най-вече за човешки животи, понякога стотици по време на трагични инциденти. Оказва се, че така разпространената формулировка – пилотска грешка, не изчерпва обясненията за причините за
инциденти. >>>

  

За контакт: info-to@aircrashconsult.info

По русски

Copyright © 2004-2019 AircrashConsult ! All rights reserved    Правила на сайта    Карта на сайта